Kapusta obsahuje obrovské množstvo vitamínu C. V kapuste je ho dvakrát viac ako v citrónoch, preto je odporúčaná ako prevencia proti nachladeniam a chrípke. Obsahuje toľko odnoží vitamínu B, že hovoríme o B komplexe. Látka inositol, sa radí k „béčku“, je dôležitá pre tvorbu bunečných membrán, má pozitívne účinky na svaly a mozog. P...
Kapusta obsahuje obrovské množstvo vitamínu C. V kapuste je ho dvakrát viac ako v citrónoch, preto je odporúčaná ako prevencia proti nachladeniam a chrípke. Obsahuje toľko odnoží vitamínu B, že hovoríme o B komplexe. Látka inositol, sa radí k „béčku“, je dôležitá pre tvorbu bunečných membrán, má pozitívne účinky na svaly a mozog. Pôsobí aj ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe. Stará sa o správny metabolizmus a bráni ukladaniu tukov na vnútorných orgánoch. Skupinu vitamínu A zastupuje beta-karotén, ktorý hrá významnú rolu pri ochrane pokožky pred poškodením pri nadmernom opaľovaní. Vitamín E patrí medzi najvýznamnejšie antioxidanty v tele. Chráni bunky pred oxidačným stresom, pomáha spomaľovať starnutie a pôsobí ako prevencia proti nádorovému bujneniu. V kapuste konzumujete i vitamín K, starajúci sa o správnu zrážanlivosť krvi. Vďaka obsiahnutému selénu pomáha pri znižovaní krvného tlaku.
Samozrejme, kapuste nechýbajú ani ďalšie stopové prvky a minerálne látky ako je draslík, železo, vápnik a zinok, ktoré si telo nedokáže samo vytvoriť, ale nevyhnutne ich potrebuje pre správne fungovanie. Kapusta obsahuje látku, ktorá urýchľuje hojenie žalúdočných vredov. Kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrónová šťava, môže zastaviť rast zhubných nádorov, lieči žalúdočné vredy, čistí črevný trakt, zabíja baktérie a vírusy a má výrazné detoxikačné vlastnosti.
Kapusta obsahuje obrovské množstvo vitamínu C. V kapuste je ho dvakrát viac ako v citrónoch, preto je odporúčaná ako prevencia proti nachladeniam a chrípke. Obsahuje toľko odnoží vitamínu B, že hovoríme o B komplexe. Látka inositol, sa radí k „béčku“, je dôležitá pre tvorbu bunečných membrán, má pozitívne účinky na svaly a mozog. P...
Kapusta obsahuje obrovské množstvo vitamínu C. V kapuste je ho dvakrát viac ako v citrónoch, preto je odporúčaná ako prevencia proti nachladeniam a chrípke. Obsahuje toľko odnoží vitamínu B, že hovoríme o B komplexe. Látka inositol, sa radí k „béčku“, je dôležitá pre tvorbu bunečných membrán, má pozitívne účinky na svaly a mozog. Pôsobí aj ako prevencia proti Alzheimerovej chorobe. Stará sa o správny metabolizmus a bráni ukladaniu tukov na vnútorných orgánoch. Skupinu vitamínu A zastupuje beta-karotén, ktorý hrá významnú rolu pri ochrane pokožky pred poškodením pri nadmernom opaľovaní. Vitamín E patrí medzi najvýznamnejšie antioxidanty v tele. Chráni bunky pred oxidačným stresom, pomáha spomaľovať starnutie a pôsobí ako prevencia proti nádorovému bujneniu. V kapuste konzumujete i vitamín K, starajúci sa o správnu zrážanlivosť krvi. Vďaka obsiahnutému selénu pomáha pri znižovaní krvného tlaku.
Samozrejme, kapuste nechýbajú ani ďalšie stopové prvky a minerálne látky ako je draslík, železo, vápnik a zinok, ktoré si telo nedokáže samo vytvoriť, ale nevyhnutne ich potrebuje pre správne fungovanie. Kapusta obsahuje látku, ktorá urýchľuje hojenie žalúdočných vredov. Kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrónová šťava, môže zastaviť rast zhubných nádorov, lieči žalúdočné vredy, čistí črevný trakt, zabíja baktérie a vírusy a má výrazné detoxikačné vlastnosti.