Masticha olej 50ml Biopurus +

Masticha olej 50ml

14,20 €

Biopurus

Nový produkt

6 položky

100% olej lisovaný za studena zo semien 

Viac detailov

- +

Pridať do obľúbených

V roku 1998 bola publikovaná štúdia, vykonaná univerzitnou nemocnicou Nottingham v Anglicku, ktorá dospela k záveru, ze masticha má rozhodne preukázaný účinok proti Helikobakter pylori a môže vyliečiť vredové ochorenie žalúdka. Tento pozitívny účinok je dosiahnutý vďaka skutočnosti, že masticha ničí baktériu Helikobakter pylori, ktorá je zodpovedná za väčšinu prípadov výskytu vredových ochorení. Helikobakter pylori je až v 75% zodpovedný za vývin vredových ochorení žalúdka a dvanástnika. 

EMA (European Medicines Agency) v roku 2015 definovala účinky mastichy ako priaznivé pre správne fungovanie tráviaceho traktu. Užívanie mastichy je prospešné ako prevencia žalúdočných ochorení, aj na liečbu niektorých tráviacich ťažkostí, medzi ktoré patria hlavne pálenie záhy, gastritída, nafukovanie.

Užíva sa aj pri zníženej činnosti hrubého čreva, pálení záhy, Crohnovej chorobe či ulceróznej kolitíde. Masticha tiež dokáže ochrániť zuby pred zubným kazom.

Olej je bez umelých konzervačných látok a umelých farbív. Skladovanie:  skladujte na tmavom a chladnom mieste do 22 C. Pri nízkej teplote môže byť produkt zakalený prípadne stuhnutý, pri izbovej teplote sa tento efekt stratí. Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov. Dávkovanie: vnútorne - ráno (nalačno) a večer (pred spaním) jednu čajovou lyžičku, studená kuchyňa- podľa chuti a množstva jedla, vonkajšie použitie - podľa potreby. Obsah:50ml

Krajina pôvodu : Grécko