legend +

ANI Reishi prášok 100 g

19,60 €

ANI Reishi

Nový produkt

16 položky

- +

Pridať do obľúbených

ANI Reishi prášok 100g

Reishi prášok sa vyrába výberom Reishi plodníc ktoré sa sušia pri nízkych teplotách. Toto umožní, aby liečivé vlastnosti ostali nedotknuté.  Keď sú úplne suché, zomelú sa na jemný prášok, čo umožní nášmu telu lepšie ich vstrebať.

Extrakt z Reishi sa používa ako súčasť liečby pri:

-posilnení imunitného systému resp. zvýšení odolnosti proti stresu
-podporný prostriedok pri liečbe rakoviny
-chronickej bronchitíde
-astme
-kardiovaskulárnych ochoreniach
-hypertenzii
-ochorenie žltačkou
-nespavosti
-migréne, dne
-reumatizmu
-sklerodermii
-Dermatomyositii
-Lupus erythematodes
-Alopecia areata
-Myotonia atrophicans
-Dystrophia musculorum progresiva
-a ďalších poruchách

Vplyv REISHI na organizmus napadnutý rakovinou:

• pôsobí ako prevencia pred ochoreniami rakovinou
• stimuluje imunitný systém
• posilňuje telu vlastné obranné mechanizmy
• má antitumorové vlastnosti
• antibakteriálna, antiseptická a antivirová aktivita
• podporuje regeneráciu
• zmenšuje nebezpečenstvo tvorby metastáz
• znižuje účinky ionizujúceho žiarenia
• zmenšuje vedľajšie účinky chemoterapie a ožarovania ako únavu, stratu chuti do jedla, vypadávanie vlasov
• pôsobí ako zmierňovač bolesti
• zlepšuje fyzický stav
• pôsobí ako predlžovač života
• zvyšuje kvalitu života

 

HUBA REISHI OBSAHUJE:
ORGANICKÉ GERMÁNIUM (Ge) - zvyšuje schopnosť krvi absorbovať kyslík, napomáha vylučovaniu toxínov
POLYSACHARIDY - posilňujú imunitný systém organizmu, ničia choroboplodné zárodky a vírusy
TRITERPENOIDY - znižujú krvný tlak, antialergické účinky
ADENOZÍN - tlmí zhluky krvných doštičiek, pôsobí na rozšírenie periférnych ciev
VITAMÍNY A MINERÁLNE LÁTKY

KULTÚRA ORIENTU V BOJI S CIVILIZAČNÝMI CHOROBAMI

Huba Reishi, nazývaná tiež Ganoderma lucidum alebo Lingzhi je nádejou súčasnej medicíny.

Už 2000 rokov je používaná čínskymi liečiteľmi ako "zázračná rastlina", pomáha liečiť a predchádzať mnohým chorobám.

Súčasné výskumy potvrdzujú, že zložky obsiahnuté v hube Reishi majú pozitívny vplyv na zlepšenie kvality zdravia a predlženie života.

Ganoderma vykazuje tieto účinky: protizápalové, hypotenzivne, protialergické, protivírusové, protirakovinové, hypolipemické a stimulujúce imunitu, ktorá je tým najdôležitejším mechanizmom ochrany zdravia.

Všeobecná charakteristika:

Huba Reishi sa vyskytuje v rôznych variantách (červená, fialová, modrá, žltá, čierna a biela), z nich najcennejšia je - pre terapeutické účely - uznávaná farba červená.

Na povrchu huby sa nachádzajú belavé spóry, ktoré následkom starnutia jedinca menia farbu na tmavo hnedú.

Nožička má podobu zohnutej, lesklej, červenej trubičky, veľkosti od 50-120 x 10-20 mm. Vyskytujú sa taktiež jedinci nemajúci nožičku, u ktorých je klobúčik prirastený priamo k podhubiu.

Spóry huby Reishi majú veľkosť 7-11 x 6-7 mikro m, sú oválneho tvaru, žltohnedej farby a sú najviac farmakologicky aktívnou časťou huby.

Vykazujú približne 75 krát vyššiu aktivitu vo vzťahu k plodniciam. Ganoderma sa vyskytuje predovšetkým na mŕtvych vetvách listnatých stromov.  

Huba Reishi sa v prírode vyskytuje pomerne zriedka, je možné ju nájsť v Ázii, Južnej Amerike, Európe a v Severnej Amerike. Súčasne je huba pestovaná a využívaná pre liečebné účely.


Chemická stavba farmakologicky aktívnych zlúčenín:

Najdôležitejšiu rolu, vzhľadom k farmakologickým vlastnostiam, hrajú polysacharidy. Vyskytujú sa predovšetkým v podobe beta-D-glukánov, spojených s aminokyselinami. Vykazujú silné protirakovinové účinky a zvyšujú hladinu interferonu, ktorý v dôsledku zvyšuje odolnosť organizmu, ničí voľné radikály a napomáha tvorbe buniek typu B, produkujúcich protilátky. Majú taktiež vplyv na zvýšenie počtu makrofágov, ktoré napomáhajú funkcii leukocytov, majú vplyv na zdokonalenie syntézy DNA a RNA, bielkoviny v pečeni, kostnej dreni a krvi.

Cukrová časť zlúčenín je zložená z glukózy, galaktózy, manózy a je možné v nej taktiež nájsť stopové množstvo xylózy a fruktózy. Bielkovinové komponenty potom obsahujú vo svojom zložení okolo 17 typov rôznych aminokyselín.

Ďalšou farmakologicky účinnou substanciou, obsiahnutou v hube Reishi, sú triterpenoidy, typu lanostan, inak nazvaných ako ganoderenové kyseliny, okrem iných, ganospórová kyselina A. Triterpenoidy vykazujú účinok znižujúci hladinu cholesterolu v krvi, znižujú produkciu enzýmov, ktorý sa podieľa na vytváraní angiotenzidov, následkom čoho sa znižuje kŕč krvných ciev. Ganoderenová kyselina vykazuje silné účinky proti bolesti, ukľudňujúce a detoxikačné.

V hubách Reishi sa nachádzajú také zlúčeniny, ako: germanium, adenozin, ktorý zmenšuje viskozitu krvi, zlepšuje krvný obeh a tým zlepšuje zásobovanie srdca a mozgu kyslíkom. Ďalej obsahuje steroly a oleinovú kyselinu.

Protirakovinové účinky má Ganoderma vďaka polysacharidom, obsiahnutým v jej zložení. Sú zložené z miliónov atómov, čo spôsobuje, že sú ťažko osvojiteľné organizmom človeka. Vďaka použitiu vitamínu C je možné znížiť ich hladinu a zjednodušiť tak ich asimiláciu. Polysacharidy sa menia na oligoglukány s nízkym molekulovým číslom a preto sú lepšie vstrebateľné, povzbudzujú prácu makrofágov, ktoré tvoria nerozlučnú zložku imunitného systému a značne posilňujú jeho obranné vlastnosti. 

Ak ste zdraví, neochoriete

Huba reishi je výnimočná najmä svojimi imuno-stimulačnými schopnosťami. Tvrdí sa o nej, že ak ju užíva zdravý človek, pomôže mu vyhnúť sa ochoreniam. Chorému organizmu zas vie podať pomocnú ruku a dostať ho z choroby o niečo rýchlejšie. Huba má okrem toho aj protizápalové, hypotenzivne, protialergické, protivírusové, protirakovinové a hypolipemické účinky. V Japonsku a Čine je dokonca schválená vládou ako prevencia a podporná liečba rakoviny a zaradená do oficiálneho zoznamu liekov.

Choroby srdca a krvného obehu:


Huba Ganoderma zväčšuje okysličenie srdcového svalu, pomocou rozšírenia vencových tepien a zvýšeniu prietoku krvi. V značnej miere znižuje ako systolický, tak diastolický krvný tlak až o 20%. Likviduje bolesti v hrudníku, dušnosť, poruchy srdcového rytmu, znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov. Za vlastnosti huby Reishi znižujúcej krvný tlak vďačíme prítomným triterpenoidom v jej zložení, ktoré sú špecifickými inhibítormi enzýmu konvertry angiotenzidu, ktoré pretvárajú angiotenzid I (AT I) na angiotenzid II (ATII) a znižujú jeho množstvo v krvi. Angiotenzid II zvyšuje krvný tlak, zmenšenie jeho množstva má vplyv na zníženie tlaku krvi.

Dôležitým aspektom týkajúcim sa znižovania tlaku krvi je to, že táto huba vykazuje tento účinok len v prípade, že je krvný tlak značne zvýšený, avšak nevykazuje hypotenzivny účinok, pokiaľ je tlak v rozmedzí normy alebo nižší. Red Reishi vykazuje tiež schopnosť zníženia hladiny cholesterolu a triglyceridov, ktoré sú hlavnými faktormi pri rozvoji chorôb srdca a krvného obehu. Behom používania preparátov Ganoderma lucidum dochádza k značnej redukcii frakcie LDL cholesterolu a k zvýšeniu množstva frakcií HDL cholesterolu. Za tieto vlastnosti zodpovedajú triterpény.

Klinické skúšky potvrdzujú, že huby Reishi ovplyvňujú viskozitu krvi a tým predchádzajú tvorbe krvných zrazenín. Dochádza k zníženiu agregacie krvných doštičiek. Faktorom, ktorý tu hraje hlavnú rolu je adenozin, ktorý je jedným z farmakologicky aktívnych faktorov, obsiahnutých v hubách Reishi. Také vlastnosti Ganodermy majú vplyv na zníženie rizika ochorení vydutí, mozgovou príhodou a niektorými chorobami srdca.

Imunitný systém:

Reishi vykazuje vlastnosti stimulujúce a modulujúce imunitu. Zložky obsiahnuté v hube majú vplyv na zvýšenie produkcie a aktivity lymfocytov, cytozinov a makrofágov. Zvýšenie aktivity makrofágov má vplyv na ničenie rôznych patogénov, ako baktérie, vírusy, kvasinky alebo rakovinotvorné bunky, ale tiež zjednodušuje odstraňovanie škodlivých, toxických zlúčenín z organizmu, tvorí tak obranný štít organizmu. Zvýšenie aktivity makrofágov spôsobuje uvoľnenie cytozinov, ktoré zodpovedajú za kontrolu zápalových procesov a stimulujúcich prácu imunitného systému.

Jednou z farmakologicky činných substancií huby Reishi je, už zmieňovaná, ganoderenová kyselina, ktorá (v neveľkých dávkach) ovplyvňuje zníženie replikacie virusu HIV o 50%. Súčasná medicína sa stále častejšie venuje civilizačnej chorobe XX. storočia, ktorou je alergia. Ganoderma vykazuje antihistaminické účinky v rozsahu alergií s rôznymi príznakmi. Zmenšuje alergickú reakciu pri prieduškovej astme, kožných alergiách a alergiách na lieky čo sa stáva v poslednej dobe stále častejšie.

Obehová sústava


Extrakt z REISHI utlmuje koaguláciu krvi znižovaním agregácie plateliet (krvné bunky, ktoré tvoria zrazeniny). Dodatočne má priaznivý vplyv na červené krvinky , ktoré ľahšie obiehajú v krvnom riečisku. Vylepšená cirkulácia má veľmi pozitívny vplyv pri diabete, kde sa ďalej nemôžu rozvinúť rôzne arteriálne choroby.

Srdce


Viaceré priaznivé vplyvy na srdce boli pozorované pri jej pravidelnom užívaní. REISHI znižuje zlý cholesterol a tuky, koriguje niektoré srdcové arytmie spôsobené stresom a vyrovnáva krvný tlak.

Pečeň


Hlavnou úlohou pečene je metabolizovať a zbavovať telo od toxínov, syntéza cholesterolu a určitých proteínov. Poškodenie pečene vedie k akumulácii toxínov a vedľajších produktov v tele. REISHI má hepatoprotektívne vlastnosti, kde pravidelná konzumácia REISHI omladzuje pečeňové bunky a obnovuje jej dôležité funkcie.

Trávenie a vylučovanie


Pravidelná užívanie REISHI upravuje vylučovanie žalúdočnej kyseliny a tým pôsobí ako prevencia pri vredoch, upravuje stolicu, pomáha pri zápche a syndróme podráždeného čreva.

Pľúca


Astma, chronická bronchitída a alergia. REISHI tlmí zápalové prejavy, tlmí alergie a posilňuje imunitný systém. Čo je obzvlášť dôležité pre fajčiarov a ľudí trpiacich na chronickú bronchitídu je fakt, že REISHI podporuje regeneráciu tracheálnej výstelky.

Obličky


REISHI pomáha napraviť regulatórne funkcie obličiek ako udržovanie konštantnej pH, filtrovanie krvi a rovnováhu chemických elementov.

Rakovina, diabetes, prostata


Pravidelná konzumácia REISHI podporuje tvorbu interferónov a interleukínov. Beta-glukány obsiahnuté v REISHI majú tiež protinádorové vlastnosti. REISHI taktiež znižuje úrovne cukru v krvi a má priaznivý vplyv na zdravie prostaty.


Zhrnutie:

Huba Ganoderma Lucidum, nazývaná tiež Reishi, je jedným z pokladov čínskej medicíny. Súčasné výskumy preukázali, že zložky v nej obsiahnuté vykazujú blahodarný vplyv na dodržanie rovnováhy v organizme a predlženie života. Vykazuje široké použitie, podporujúce vitalitu a chráni zdroj jej vzniku. Reishi stimuluje prácu imunitného systému. Rozdiel medzi pôsobením Ganodermy a liekov alebo diétnych doplnkov spočíva v tom, že nesmeruje svoje liečebné vlastnosti na konkrétnu chorobu, ale pomáha regulovať prácu celého organizmu, zaisťuje správne fungovanie vnútorných orgánov.

Všeobecne je Reishi v Číne uznávaná za liek a nachádza sa na úradnom zozname liekov. Dúfajme, že sa v blízkej budúcnosti stane základom prírodnej medicíny, ktorá teraz nie je v zvyšku sveta príliš docenená.

Ganoderma lucidum - Reishi


Na prvý pohľad nie príliš zaujímavá huba, teda z pohľadu praktického hubára. Ale zdanie klame, táto pekná akoby nalakovaná huba má fantastické liečebné schopnosti. Významne posilňuje imunitný systém, upravuje krvný tlak a hladinu cholesterolu v krvi, lieči reumu, veľmi účinná je proti migrénam, nespavosti, ocenia ju predovšetkým kardiaci i astmatici. Obsahuje tiež polysacharidy s protinádorovými účinkami, takže je vhodná ako prevencia proti rakovine. Plodnice nie je možné konzumovať priamo, lebo sú tvrdej a drevnatej konzistencie. V medicíne, zvlášť v tej čínskej sa táto huba využíva v podobe sirupov a tinktúr. Vyrastá z koreňov a pňov listnáčov, vzácne i ihličnanov.
V čínskych nemocniciach podávajú pacientom extrakt s huby vo forme sirupu ako súčasť liečby pri najrôznejších ochoreniach.

 

Zloženie: Sušené plodnice Reishi

Hmotnosť: 100g

Krajina pôvodu: Malajzia

Dávkovanie: 1g pred jedlom užívať s teplou vodou 3x denne.

Doplnok sa nesmie používať ako náhrada stravy.