9,50 €
Solio
Nový produkt
6 Položka položky
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Olej z pšeničných klíčkov - obsahuje 50-55% kyseliny linolovej a 35-38% kyseliny olejovej, lecitín, vitamíny sk. B, K a F, provitamín D. Má vysoký obsah vitamínu E: minimálne 200 mg / 100 g prírodného alfa tokoferolu a 40 mg / 100 g prírodného beta tokoferolu (karotény). Pomáha pri suchej koži, pri padanie vlasov, akné a lupienke.Pšeničné klíčky majú výnimočnú výživnú hodnotu, ktorá sa prenáša na olej získavaný pri prvom lisovaní. Pšeničné klíčky obsahujú množstvo bioaktívnych látok, ktoré podporujú srdcovú činnosť, posilňujú imunitný systém a funkcie dýchacieho a tráviaceho ústrojenstva. Pšeničné klíčky a ich olej zvyšujú fyzickú kondíciu a odolnosť proti únave. Jeho užívanie tlmí príznaky predmenštruačného syndrómu a klimaktéria. Podporuje rýchlejšie spaľovanie kalórií a aktivuje nevyužitý telesný tuk.Hyperaktívnym deťom pomáha k celkovému upokojeniu. Olej sa lisuje z pšeničných klíčkov a vďaka výnimočnému obsahu vitamínu E je najlepším olejom proti predčasnému starnutiu pleti. Účinne regeneruje suchú a hlavne zrelú pleť. Pre svoje typické arómu a farbu sa pre priame masáže príliš nehodí, ovšem masážnym a kozmetickým prostriedkom dodáva významné výživné, ochranné a zvláčňujúce účinky. Pôsobí ako prírodný antioxidant a predlžuje životnosť masážnych zmesí aj pri obyčajnom 10% obsahu.
Jemnou masážou vtierajte do pokožky miesto pleťového mlieka alebo krému. Ako súčasť zdravej výživy užívajte niekoľko lyžičiek denne. Vo výnimočných prípadoch sa u citlivých jedincov môže objaviť alergická reakcia, náhradou je potom olej avokádový.
Kľúčik je časť zrna, ktorá je najbohatšia na živiny a aktívne látky, najmä na:
100g pšeničných klíčkov (približne 10 polievkových lyžíc) pokrýva odporúčanú dennú dávku vitamínu B1, kyseliny listovej, vitamínu E a mangánu. Preventívne sa odporúča zjesť 2 - 4 lyžice klíčkov ku každej raňajkách.
Konzumácia pšeničných klíčkov sa odporúča najmä pri týchto problémoch:
Olej z pšeničných klíčkov je vyrobený metódou lisovania za studena. Vďaka tomu obsahuje úplný komplex vitamínov a stopových prvkov (K, Na, P, Cr, Ca, Mg, ...) Olej vyniká vysokým obsahom triglyceridov - nenasýtených mastných kyselín a vitamínov F a E. Obsahuje tokoferoly alfa až gama vo vysoko aktívne a vyvážené podobe. Vďaka tomu vitamín E ľahko preniká do všetkých dôležitých systémov organizmu. Je jedným z najlepších adaptogénov a antioxidantov, rozpúšťa telesný tuk. Jeho aróma pripomína vôňu obilia.
Pravidelná konzumácia klíčkového oleja je vhodná pri:
Používanie: Liečebno - dospelí 1 čajová lyžička 2-3x denne 30 minút pred jedlom, nezapíjať. Jemnou masážou vtierajte do pokožky miesto pleťového mlieka alebo krému. Ako súčasť zdravej výživy užívajte niekoľko lyžičiek denne. Vo výnimočných prípadoch sa u citlivých jedincov môže objaviť alergická reakcia, náhradou je potom olej avokádový.
V kuchyni - pridáva sa do šalátov, na obilné kaše alebo na omastenie akéhokoľvek pokrmu. Nemal by sa tepelne upravovať.
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch.
psenica , psenicne klicky