3,95 €
SOLIO
Nový produkt
10 Položka položky
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Sójový olej 100% 250ml Solio
(Glycine max)Dôvodom, prečo je sója nazývaná lekárskym zázrakom, je predovšetkým jej schopnosti dodávať kyselinu linolovú, omega-3-nenasýtenú mastnú kyselinu, prírodné fytoestrogény a ďalšie prírodné látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi a zaisťujú prevenciu proti cievnym ochoreniam ..Sójové bôby - sú už po tisíce rokov cenenou potravinou v krajinách Ďalekého východu. Z vedeckých výskumov vyplýva, že Japonsku, kde sa pravidelne konzumuje sója už celé tisícročia, sa ľudia dožívajú najvyššieho priemerného ľudského veku. Tiež sa v Japonsku vyskytuje až o 30% menej prípadov rakoviny žalúdka.
Sójový olej je vďaka svojej chuti skvelým doplnkom výrazných pokrmov, hodí sa k surovej strave a tiež sa používa do šalátov a dokonca na nakladanie zeleniny. Tepelne by ste ho nemali upravovať samostatne, ale radšej v kombinácii s vodou. Pri takomto spôsobe úpravy je vhodný na dusenie, no vyprážať sa na ňom nemá.
Sójový olej obsahuje okrem iných cenných látok aj kyselinu linoleovú, ktorá je veľmi dôležitá pre náš metabolizmus. Ide o omega-3 nenasýtenú kyselinu. Okrem toho obsahuje aj iné vzácne látky, ktoré prospievajú nášmu organizmu:
Sója patrí medzi strukoviny a najväčšou pestovateľskú oblasťou je Amerika a Čína, kde sa pestujú obrovské monokultúry. Tie sú udržateľné len s použitím veľkého množstva poľnohospodárskej chémie. Veľká časť spracovávanej konvenčné sóje pochádza z týchto monokultúr.
Kvalitný sójový olej sa získava lisovaním z ekologicky vypestovaných sójových bôbov. Sójové bôby, z ktorých sa lisuje napr. Kvalitný BIO olej fy Rapunzel, sú vypestované na ekologických farmách predovšetkým v Európe. Bôby sú očistené a potom lisované v lisovni olejov vo Francúzsku. Táto lisovňa spracováva iba produkciu z ekologického poľnohospodárstva, a nemôže tu teda dôjsť k zámene s konvenčnou surovinou. Vďaka šetrnému lisovanie bez použitia tepla si olej uchová prírodné nutričné látky a prirodzenú chuť. Jediné ďalšie spracovanie oleja spočíva v jeho prefiltrovaní
Výživové informácie:
Konzumácia sójového oleja sa odporúča najmä pri týchto problémoch:
NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch.
Viac informácií o produkte získate na: http://www.zdraveoleje.sk/www-zdraveoleje-sk/eshop/4-1-Zdrave-oleje/0/5/77-Sojovy-olej